17 May 2022, 22:34 uur
Den Haag & Regio , Sport
ANP
Dhoraso Moreo Klas.

ADO Den Haag heeft een klein stapje richting de finale van de play-offs om promotie en degradatie gezet. De club won voor eigen publiek het thuisduel met FC Eindhoven (2-1). De return staat voor zaterdag op het programma. De andere halve eindstrijd gaat tussen Heracles Almelo en Excelsior.

Thomas Verheydt was voldoende hersteld om aan de aftrap te verschijnen. De topscorer van ADO miste beide duels met NAC Breda in de eerste ronde van de play-offs vanwege een rugblessure. Verheydt stond in de 15e minuut aan de basis van de openingstreffer van Dhoraso Moreo Klas. Hij verdubbelde in de 28e minuut de voorsprong met een harde kopbal.

Niet alleen Verheydt speelde een belangrijke rol in de zege van ADO. Doelman Alessandro Damen maakte op zijn 32e verjaardag een sterke indruk. Hij voorkwam in de openingsfase dat Charles-Andreas Brym scoorde en keerde halverwege de tweede helft opnieuw een schot van de snelle aanvaller van FC Eindhoven.

Keeper Damen werd in de 74e minuut toch gepasseerd. Joey Sleegers benutte een strafschop na een overtreding van verdediger Hervé Matthys op de ingevallen Justin Ogenia. Sleegers was even later dichtbij de gelijkmaker. Verdediger Jamal Amofa wist zijn inzet nog net voor de doellijn te keren.